Radiatoren komen in elk huis voor en worden vaak gezien als een must-have die niets te maken heeft met stijl en interieurdesign. Dus hoe worden ze een trend? Radiatoren zoals we die kennen veranderen ten goede. Voorbij zijn de dagen dat een effen, witte radiator de enige optie was voor je huis. Er is nu een enorm assortiment om uit te kiezen, waaronder strakke handdoekbeugels, kleurrijke kolomradiatoren en ruimtebesparende verticale ontwerpen. Lees verder om meer te weten te komen over waarom radiatoren een integraal onderdeel van het interieurontwerp worden.

Statement

Als je aan radiatoren denkt, denk je waarschijnlijk aan de typische effen, witte ontwerpen die in veel huizen voorkomen. Velen van ons zullen zich neutraal voelen ten opzichte van deze traditionele radiatorstijl; ze zijn er wanneer je ze nodig hebt, maar ze zijn niet bijzonder interessant. Het ontwerp van radiatoren is in de loop der jaren echter vooruitgegaan en veel veranderd. Designradiatoren worden steeds populairder. Je kunt kiezen uit een breed scala aan stijlen, van moderne verticale radiatoren tot klassieke gietijzeren producten en opvallende ontwerpen. Er zijn ook veel verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar, zodat je radiator een aanvulling kan zijn op je huis – je hoeft ze niet meer te verbergen. Kijk zeker eens op Heuts.nl voor alle opties! 

Efficiënt

Je radiator moet er niet alleen goed uitzien, maar ook efficiënt en effectief verwarmen. Moderne radiatoren worden steeds efficiënter, leveren meer warmte en verbruiken minder energie. Dit is welkom nieuws nu de kosten van huishoudelijke rekeningen stijgen. Enkele van de meest populaire, efficiënte radiatoren zijn gietijzeren producten, die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en maten, en handdoekbeugels, die consequent de verwachtingen van zowel huiseigenaren als gasten overtreffen.

Multifunctioneel

Radiatoren worden steeds populairder omdat je ze om meerdere redenen kunt gebruiken. Als je bijvoorbeeld een handdoekrek aan je badkamer toevoegt, kun je profiteren van de warmte die deze afgeeft, je handdoeken ophangen om te drogen en ook de kamer drogen om te voorkomen dat er vocht vast komt te zitten.

Moderne stijlen

Zijn effen witte radiatoren niet jouw ding, dan kun je kiezen voor een design dat goed aansluit bij je interieurstijl. Verticale radiatoren zijn op dit moment een zeer populaire woontrend, omdat ze er mooi uitzien en in verschillende ruimtes passen. Je hebt de keuze uit verschillende kleuren en afwerkingen, zoals antracietgrijs dat modern en strak oogt en gekleurde radiatoren die een echt statement maken. Als je een specifieke esthetiek in je huis wilt creëren, kunnen de modernste radiatorstijlen je helpen je binnenruimte te verwarmen en tegelijkertijd de algehele uitstraling te verbeteren.

Klassieke stijlen

Als je een woning in antieke stijl hebt, of gewoon geniet van het uiterlijk van een meer traditionele radiator, kun je nog steeds profiteren van de modernste producten op de markt. Gietijzeren kolomradiatoren geven een klassieke uitstraling met alle efficiëntie die moderne ontwerpen bieden. En als je bij het traditionele witte design wilt blijven, kun je nog steeds profiteren van de energiebesparing door je radiatoren te vervangen door een modern equivalent.