Bouwbedrijven realiseren zich steeds meer dat een goed doordachte bouwplaatsindeling aanzienlijke voordelen kan opleveren. Een groeiend probleem bij de inrichting van bouwplaatsen is echter de beperkte ruimte. Veel bouwprojecten in stedelijke gebieden worden geconfronteerd met beperkte bouwoppervlaktes, waardoor het nog crucialer wordt om elke vierkante meter optimaal te benutten. Het strategisch plaatsen van de bouwkeet speelt hierbij een belangrijke rol en kan aanzienlijke voordelen opleveren voor de gehele efficiëntie en productiviteit

Verhoog productiviteit: bouwkeet

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de juiste bouwplaatsindeling cruciaal is voor het verbeteren van de productiviteit op de bouw. Zo moet er vooraf nagedacht worden over aanrijd routes, water- en elektra aansluitingen en zo ook de bouwkeet. Een goed geplande indeling zorgt voor een vlotte toegang tot gereedschappen en materialen, waardoor onnodig tijdverlies wordt geminimaliseerd. Een strategisch gepositioneerde bouwkeet functioneert als centrale hub, waardoor de communicatie tussen bouwteams wordt verbeterd, zelfs in een beperkte ruimte.

Ruimte besparende bouwkeet huren

De toenemende krapte op de bouwplaats, zorgt ervoor dat er efficiënter met ruimte om moet worden gegaan. Waar elke vierkante meter telt, is een efficiënte indeling niet langer een luxe, maar eerder een noodzaak. Het strategisch plaatsen van bouwketen op de bouwplaats zorgt voor hogere productiviteit. Bij RECO denken ze graag met u mee over de plaatsing van de bouwkeet. RECO creëert zelfs op de kleinste bouwterreinen ruimte om te schaften, vergaderen en werken. Zo heeft RECO allerlei verhuur oplossingen om ruimte te besparen op uw bouwplaats. Zo zijn de bouwketen van RECO tot drie hoog stapelbaar zijn, waardoor kostbare grondoppervlakte wordt bespaard. Ook is het mogelijk om de bouwketen op de opslagcontainers te plaatsen.

Daarnaast is het mogelijk om gedurende uw project de bouwketen uit te breiden of te verkleinen. Hierdoor worden er niet onnodig ruimtes ingenomen op uw bouwplaats en betaald u alleen voor het geen wat u echt nodig heeft.

Ruimte efficiënte bouwketen

Dankzij de modulaire bouw van de bouwunits kunnen ze de bouwkeet samen stellen aan de hand van uw wensen. Hiermee wordt er rekening gehouden met het aantal personen, werkplekken, en voorzieningen in de bouwkeet zoals een kleedruimte, wc’s en de kantine. Wat betekend dat elke ruimte optimaal gebruikt zal worden en er dus geen loze ruimtes zullen zijn.

In een tijd waarin elke vierkante meter op de bouwplaats van onschatbare waarde is, is een efficiënte bouwplaatsindeling en bouwkeet niet alleen een slimme zet maar een essentieel onderdeel van succesvol project. Bij RECO zijn ze zich bewust van de krapte op bouwplaatsen en hebben daarom bouwketen die ruimte efficiënt zijn.

Naast het huren van bouwketen denkt RECO ook graag mee over andere materieeloplossingen voor uw bouwproject. Zo is RECO al vanaf 1953 de totaalleverancier in materieelverhuur met vestigingen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Door middel van een hechte samenwerking voorzien we vanuit 6 specialistische bedrijven onze klanten van een totaaloplossing in materieel.