Ah, het geluid van zingende zagen en het ritmische getik van hamers! Je gaat je woning verbouwen, spannend! Maar vergeet niet dat bij zo’n avontuur meer komt kijken dan alleen bouwmaterialen en een dosis enthousiasme. Heb je al eens gedacht aan de verzekeringen die mogelijk aangepast moeten worden? Nee? Geen zorgen, dat gaan we hier haarfijn voor je uitleggen.

Die nieuwe vloer en die fancy lamp: inboedelverzekering vergelijken

Stel je voor: je hebt een splinternieuwe eikenhouten vloer gelegd en die super fancy designlamp opgehangen. Ziet er strak uit! Maar dan… oeps, een waterlekkage! De vloer bolt op en de lamp is naar de knoppen. Balen! Gelukkig heb je een inboedelverzekering, toch? Maar, is die wel up-to-date met je nieuwe inboedelwaarde?

Als je gaat verbouwen, is het slim om je inboedelverzekering even onder de loep te nemen. Een verbouwing kan namelijk de waarde van je spullen in huis flink verhogen. Ga maar na: nieuwe vloeren, meubels, apparaten… Tel maar op. En je wilt natuurlijk wel dat alles goed gedekt is bij eventuele schade. Dus, tip van de dag: ga even lekker inboedelverzekering vergelijken. Zo weet je zeker dat je de juiste dekking hebt voor je nieuwe situatie.

Websites zoals Pricewise.nl maken het vergelijken trouwens super makkelijk. Je vult je gegevens in, geeft aan wat je nieuwe inboedelwaarde is en voilà: je krijgt een overzicht van de beste deals voor jouw situatie. Handig, toch?

Je paleisje in de steigers: aansprakelijkheidsverzekering checken

Je ladder staat buiten, de bouwvakkers lopen af en aan, en overal liggen bouwmaterialen. Je woning lijkt wel een bouwplaats! Tijdens een verbouwing is er altijd wel wat gaande en daarom is het goed om even stil te staan bij je aansprakelijkheidsverzekering. Stel dat er iets gebeurt waardoor je schade toebrengt aan andermans spullen. Of erger nog, iemand raakt gewond door een rondslingerende hamer of zaag. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Het kan slim zijn om te kijken of je huidige aansprakelijkheidsverzekering voldoende dekking biedt tijdens de verbouwing. Niet alle verzekeringen dekken namelijk schade die ontstaat tijdens verbouwingswerkzaamheden. Door je verzekering te checken en waar nodig aan te passen, voorkom je verrassingen achteraf.

Het huis van je dromen: opstalverzekering bijwerken

Je bent druk bezig met het realiseren van het huis van je dromen. En als je dan eindelijk die uitbouw of nieuwe keuken hebt, wil je natuurlijk wel dat dit goed verzekerd is tegen mogelijke schade. De opstalverzekering dekt schade aan alles wat ‘aard- en nagelvast’ aan je huis zit. Denk aan de keuken, badkamer en vaste vloeren.

Maar net als bij je inboedelverzekering kan een verbouwing invloed hebben op de waarde van je woning. Als je bijvoorbeeld een uitbouw realiseert, wordt je huis meer waard. En bij een hogere waarde hoort een andere premie. Dus, even checken of je opstalverzekering nog past bij je vernieuwde paleisje.

Tot slot…

Verbouwen is een feestje, maar laat het geen financiële kater worden. Kom niet voor verrassingen te staan en vergelijk met behulp van een site als Pricewise.nl. Zorg ervoor dat je verzekeringen up-to-date zijn en dat je met een gerust hart van je vernieuwde woning kunt genieten. Veel klusplezier!