Wanneer je een echte klusser bent, dan weet je als geen ander hoe belangrijk en ook handig het is om goed materiaal te gebruiken. Toch zien we regelmatig, dat niet alleen de hobbyklusser, maar ook de echte vakman niet de juiste kleding heeft en dus het gevaar loopt om zich bijvoorbeeld te bezeren. Je kunt je voorstellen dat wanneer je de badkamer aan het verbouwen bent en er een zwarte tegel op je voet valt, dit niet bepaald prettig is op het moment dat je een paar oude afgetrapte sneakers draagt. Omdat we je graag willen laten inzien dat het dragen van goede werkkleding tijdens het klussen ontzettend belangrijk is, hebben we een aantal voorbeelden voor je, zowel vanuit comfort als veiligheidsoogpunt.

Goede werkkleding voorkomt ongelukken

Of je nu een spijker in de muur wilt slaan of een stuk muur wilt weghalen omdat je wilt uitbouwen, risico op een ongeluk is er altijd. Het is daarom dus ook belangrijk om de juiste werkkleding te dragen, zodat je jezelf niet snijdt of op een andere manier pijn doet. Daarbij is het belangrijk om te zorgen voor een goede werkbroek die ook bestand is tegen scherpe voorwerpen zoals een mes, maar ook werkschoenen met antislipzolen. Zo loop je niet alleen minder risico dat je uitglijdt, maar is het ook niet zo erg als er iets op je voeten valt. Waar je overigens wel voor moet zorgen, is dat je kleding goed zit. Zo kan een te kleine werkbroek ervoor zorgen dat je minder goed kunt bewegen, wat ook weer gevaren met zich meebrengt. Let dus goed op bij de aanschaf van werkbroeken heren of dames, dat je kijkt naar het model en de maat, zodat ze prettig zitten en ook de veiligheid bieden die je nodig hebt.

Bescherming tegen gevaarlijke stoffen

Tijdens het klussen kom je vaak in aanraking met schadelijke stoffen en materialen. Denk bijvoorbeeld aan verf, oplosmiddelen, isolatiemateriaal of andere chemische stoffen. Het dragen van goede werkkleding, zoals een overall of een stofjas, kan voorkomen dat deze stoffen in contact komen met je huid. Ook is het aan te raden een veiligheidsbril en mondmasker te dragen, zodat je ogen zowel beschermt zijn tegen dampen, als tegen eventueel rondvliegende splinters tijdens het werk.

Je bent beter zichtbaar

Ben jij buiten aan het werk, dan is het nog belangrijker om goed zichtbaar te zijn. Vooral wanneer het ‘s ochtends mistig is en je met meerdere mensen op een bouwplaats werkt bijvoorbeeld. Draag daarom een reflecterende werkbroek, zodat de rest je ook goed kan zien. Vooral wanneer er ook heftrucks of andere voertuigen rondrijden, is dit extreem belangrijk en kan het ernstige ongelukken voorkomen.

Professionele uitstraling

Werk jij voor jezelf of een werkgever en ben je bij een klant aan het werk? Dan wil je natuurlijk wel dat je er professioneel en als echte vakman uitziet! Door het dragen van goede en vooral ook kwalitatieve werkkleding, zul je zien dat je dit ook uitstraalt. Het is namelijk geen gezicht om in een oude versleten spijkerbroek met trui voor de dag te komen, terwijl de mensen wel een hoop geld betalen voor het werk dat je levert. Los van het feit of je nu wel of geen vakman bent en goed werk levert, is dit als eerste indruk niet bepaald een goede kunnen we je vertellen.