Professionele ladders zijn essentieel voor vakmensen in de bouw en industrie, maar ook voor particulieren die klussen rondom het huis willen uitvoeren. Ladders, die worden vervaardigd in Nederland, voldoen aan de strengste kwaliteitseisen van Europa namelijk; de Warenwet en NEN 2484. In Nederland zijn nog maar een paar fabrikanten die hun productie niet hebben uitbesteed aan het buitenland. De in Nederland geproduceerde ladders worden in de praktijk op veel bouwplaatsen vaak omschreven als ‘de sterkste ladders van Nederland’.

Kwaliteit en betrouwbaarheid van professionele ladders

Professionele ladders zijn speciaal ontworpen voor professionals in de bouw en industrie, ladders van topkwaliteit zijn onmisbaar. Ondanks veelvuldig laddergebruik onder professionals, zijn professionele ladders ook uitstekend geschikt voor particulier gebruik. Een ladder in Nederland moet namelijk voldoen aan de strenge eisen van de Warenwet en NEN 2484. Deze wetgeving geldt ongeacht of ladders in de bouw, industrie of door een particulier worden gebruikt.

De juiste ladder kopen

Elke klus is uniek, en elk hoogteverschil vraagt om een specifieke oplossing. Daarom bestaat er een breed scala aan aluminium ladders, zoals enkele ladders, reformladders en opsteekladders, kooi – en gevelladders. Door een ladder te kopen die past bij de uit te voeren werkzaamheden weet u zeker dat u een solide basis creëert voor veilig en ontspannen werken op hoogte. Voor advies over welke ladder het beste bij uw klus past, kunt u het beste een specialist raadplegen.

De veelzijdigheid van professionele ladders

Een veel gemaakte keuze is de reformladder, deze multifunctionele ladders zijn vaak beschikbaar in een 2-delige en 3-delige ladder. Het voordeel van een reformladder is dat deze zowel in een A-stand kan worden gezet als opsteekladder kan worden gebruikt. Afhankelijk van uw behoeften, zijn er ook andere specifieke ladders beschikbaar, zoals een bouwladder, plukladder, rioolladder, dakladder of luikladder, elk ontworpen voor specifieke toepassingen.

Veilig gebruik van ladders

Veiligheid is van het grootste belang bij het gebruik van een ladder. Let op de juiste hoek van de ladder (70-75 graden) en de stabiliteit van de ondergrond. Een stabiele ondergrond is essentieel voor veilig en stabiel werken. Daarom is het aan te raden om altijd een ladder met een stabiliteitsbalk te kiezen en gebruik te maken van de spreidstandbeveiliging bij ladders die in A-stand kunnen worden gezet.

Ladder kopen? Maak een professionele keuze

Werken op hoogte brengt risico’s met zich mee, maar professionele ladders zijn ontworpen volgens de normen in de Warenwet en de NEN 2484. Wilt u een ladder kopen? Kies dan voor een professionele keuze. Ladders die geproduceerd zijn in Nederland  moeten voldoen aan de zwaarste normen van Europa en worden standaard geleverd onder algemeen certificaat. Als u voor een in Nederland gemaakte ladder kiest weet u dat u met goedgekeurd gereedschap werkt, hoeft u zich  geen zorgen te maken over de veiligheid en kwaliteitseisen van uw ladder.