Wist jij dat een Nederlander elk jaar ongeveer 550 kilo afval per jaar produceert volgens onderzoek van het CBS? Het maakt niet uit of je bezig bent met het opruimen van je huis of een andere klus, er komt altijd afval bij kijken. Dit is vaak meer dan je prullenbak aankan. Daarom is het verstandig om een afvalcontainer te huren, maar wanneer is het nog meer een slimme keuze? Wij geven je in dit blog 5 gelegenheden wanneer het huren van een  afvalcontainer handig is.

1.  Bouw- en renovatieprojecten

Een van de meest voorkomende redenen wanneer er gebruik wordt gemaakt van een afvalcontainer, is tijdens bouw- en renovatieprojecten. Tijdens zulke projecten ontstaat er veel bouwafval, zoals stenen, natuurstenen, metselpuin, tegels en dakpannen. Al dit puin wordt opgeruimd in een container. Een puincontainer huren is een goede keuze om al het afval makkelijk en efficiënt op te ruimen. Hierdoor wordt er een veilige omgeving gecreëerd zonder rondslingerende spullen.

2.  Grote schoonmaak

Het maakt niet uit of de keuken wordt schoongemaakt, of het hele huis, schoonmaken en opruimen gebeurt elke dag. De voorjaarsschoonmaak is een grote schoonmaak die elk jaar wordt uitgevoerd. Dit is hét moment om te besluiten of je spullen, zoals oude meubels, apparaten, schilderijen en andere onnodige spullen weggooit. Niet alles mag in dezelfde afvalcontainer, daarom zijn er meerdere afvalcontainers voor alle soorten afval. Hierdoor wordt het scheiden van afval tijdens een grote schoonmaak een stuk eenvoudiger.

3.  Verhuizing

Een andere grote reden om een afvalcontainer te gebruiken is tijdens een verhuizing. Dit is namelijk een perfecte gelegenheid om al je spullen bijlangs te gaan en te beslissen wat je wilt houden en wat weg kan. Tijdens de verhuizing kom je er vaak achter dat je over de jaren heen veel onnodige spullen hebt verzameld. Het huren van een afvalcontainer maakt het opruimen en afvoeren van deze onnodige spullen makkelijker.

4.  Grote evenementen 

Tijdens grote evenementen, zoals een bruiloft, concert of een grote bijeenkomst, is het belangrijk om goed na te denken over het afvalbeheer. Tijdens zulke evenementen ontstaat er veel afval. Dit moet tijdens en na het evenement opgeruimd worden. Een afvalcontainer huren is een eenvoudige oplossing om alle rommel in één keer op te ruimen. Het is verstandig om de container achter de schermen of in een hoekje te plaatsen. Hierdoor kijken mensen niet de hele tijd tegen een container aan.

5.  Tuin- en landschapsprojecten

Het is geen verrassing dat er tijdens tuin- en landschapsprojecten veel groenafval ontstaat. Verschillende soorten bomen, struiken en tegels worden verwijderd, maar waar laat je dat allemaal? In een afvalcontainer! Al het puin komt in de container terecht, waardoor je na het project eenvoudig alles kunt afvoeren. Zo rond je je tuinproject nog sneller af.

Let er wel op dat niet alles in een container mag. Dakgrind mag bijvoorbeeld in een container voor dakafval, maar niet in een puincontainer.

Huur een afvalcontainer voor je volgende klus of evenement

Het huren van een afvalcontainer is een slimme keuze wanneer je te maken krijgt met grote hoeveelheden afval die niet eenvoudig in een gewone afvalbak of biobak past. Of het nu gaat om een bouw- en renovatieproject, grote schoonmaak, verhuizing, groot evenement of een tuin- en landschapsproject, afvalcontainers zorgen ervoor dat de klus efficiënter en makkelijker verloopt.

Huur de juiste container voor jouw volgende klus. Je zult merken dat het een groot voordeel is om een afvalcontainer te huren.